برندگان مسابقه عکاسی از پدیده های فیزیکی ...
برندگان مسابقه عکاسی از پدیده های فیزیکی ...
ایده برگزاری این مسابقه از انجمن AAPT گرفته شده است. این انجمن هر سال این مسابقه را در میان دانش آموزان جهان برگزار می کند. برای شرکت در این مسابقه دانش آموزان با نگاهی دقیق به دنیای اطراف خود می نگرند و با دوربین های دیجیتال و یا موبایل های خود به عکاسی از پدیده های فیزیکی دنیای اطراف خود می پردازند.
عکاسی از پدیده های فیزیکی فرصتی است برای تـاملی بیشتر بر قوانین حاکم بر دنیای پیرامون فرصتی است تا زیبایی های علم فیزیک را در قالب تاثیرگذار هنر و از کادر دوربین عکاسی با دوستانمان سهیم شویم.
این مسابقه که توسط بنیاد علمی آموزشی قلم چی برگزار شده بود از اواخر تیرماه 91 آغاز شد و مهلت ارسال عکس ها 20 مهر به پایان رسید .
در ابتدا قرار بود به 10 نفر برگزیده جایزه داده شود اما به دلیل استقبال بسیار عالی از این مسابقه و تعدد عکس های برگزیده برندگان به 18 نفر افزایش یافت که در ادامه می توانید اسامی این افراد و عکس های برگزیده را مشاهده کنید.
نفر اول: علیرضا ابوطالبی از بابلسر - سوم راهنمایی
برنده 200 هزار تومان
توضیح عکس: مرکز جرم بعضی اجسام مثل کره یا مکعب و... در مرکز آنها قرار دارد. ولی مرکز جرم بعضی از اجسام در خارج از آن جسم قرار دارد. در این آزمایش با استفاده از خلال دندان و چنگال تعادل را در راستای مرکز جرم چنگال ها که نوک خلال دندان است، به وجود آوردیمتا گشتاو دو طرف این نقطه با هم برابر شود.
مشاهده فیلم از نحوه انجام آزمایش

نفر دوم: علیرضا رویایی از تهران - چهارم دبیرستان
برنده 150 هزار تومان
توضیح عکس: تصویر مخلوط آب و روغن را نشان می دهد. می دانیم که آب در روغن حل نمی شود و سعی شده در تصویر این پدیده به نمایش درآید. قطرات روغن بر روی آب شناور مانده اند و مانند یک عدسی همگرا عمل کرده و باعث شده اند حاشیه بیرونی سایه قطرات تاریک تر و حاشیه بیرونی سایه قطرات روشن تر به نظر برسند.

نفر سوم: ناره گریگوریان از تهران - چهارم دبیرستان
برنده 100 هزار تومان
توضیح عکس: فشارهوای داخل بطری نوشابه مانع از یخ زدنش می شود در حالی که دمای لازم برای یخ زدن نوشابه وجود دارد. دقیقاً کاری که زودپز می کند اینجا برعکس شده و فشار هوا نقطه ی انجماد را پایین تر آورده و با باز شدن در نوشابه فشار هوای بالای آن کاهش یافته و نوشابه یخ می زند.

15 برگزیده دیگر مسابقه:
امیر حسین رضایی از نجف آباد - سوم دبیرستان
برنده 50 هزار تومان
توضیح عکس: ضخامت حباب در قسمت های مختلف آن متفاوت است نور به هنگام برخورد به سطح بیرونی و سطح داخلی آن بازتاب می شود. اما از آنجا که نوری که از سطح بیرونی بازتاب می شود و نوری که از سطح داخلی بازتاب می شود فاصله های متفاوتی را تا رسیدن به چشم ما طی کرده اند در نتیجه بعضی از فرکانس های آن به علت اختلاف مسافت طی شده حذف شده اند و حباب به رنگ های مختلف دیده می شود.

فرزاد سعیدی از پارس آباد مغان (اردبیل) - چهارم دبیرستان
برنده 50 هزار تومان
توضیح عکس: دلیل اصلی پدیده شکست نور تغییر سرعت نور در محیط های شفاف مختلف می باشد. هرگاه پرتو نوری به طور مایل از محیط شفافی وارد محیط شفاف دیگری شود هنگام گذشتن از سطح جدایی می شکند. هنگامی که نور از محیط آب وارد محیط هوا می شود از خط عمود دور می شود و به نظر می رسد از نقطه ای با عمق کمتر آمده است.

علی مرادی از کلیبر ( آذربایجان شرقی) - چهارم دبیرستان
برنده 50 هزار تومان
توضیح عکس: کشش سطحی آب که ناشی از نیروی هیدروژنی بین مولکول های آب درسطح ان است علاوه بر این که این اجازه رابه آب می دهند که بتواند اجسام نازک مانند یک تیغ ریش تراشی و یا یک سوزن و یا یک پشه را علیرغم جرم حجمی بیشتر درسطح خودنگه دارند موجب می شود که اگر شا خه ای مانند شاخه ی عکس با سطح آب تماس پیدا کند و سپس بخواهد از آب جدا شود آب تا فاصله ی چند میلیمتری از سطح خود همراه با شا خه کشیده شود.

سجاد اسکندری از اراک - چهارم دبیرستان
برنده 50 هزار تومان
توضیح عکس: نمونه ای از پدیده ی نیروی چسبندگی سطحی بین مولکول های آب و شیشه (لیوان). هنگام مایل کردن لیوانی پر از آب تا حدی که آب از آن خارج شود به دلیل قویتر بودن نیروی چسبندگی سطحی بین مولکول های شیشه و مولکول های آب نسبت به نیروی جاذبه زمین آب تا انتهای لیوان از بدنه لیوان پایین می آید و در ته لیوان به علت نیروی چسبندگی در همان امتداد قبلی از لیوان جدا نمی شود و مولفه ای افقی نیز پیدا کرده و سپس از لیوان جدا می شود.

خلیل اسلامی جهرمی از جهرم - چهارم دبیرستان
برنده 50 هزار تومان
توضیح عکس: دو پدیده در یک عکس: 1- به دلیل اثر دوپلر ، طول موج ایجاد شده توسط چوب در سمت چپ بلندتر از سمت راست است. 2- شاخه فرو رفته در آب به علت پدیده شکست نور شکسته به نظر می رسد.

فهیمه فتحیان راد از اراک - چهارم دبیرستان
برنده 50 هزار تومان
توضیح عکس: عکس در فاصله کانون عدسی و مرکز عدسی قرار دارد در نتیجه تصویری بزرگتر وارونه و مجازی تشکیل شده است.

سما حکیمی اصل از اردبیل
برنده 50 هزار تومان
توضیح عکس: این تصویر انتقال حرکت را نشان می دهد.انرژی پتانسیل ذخیره شده در اجسام به انرژی جنبشی تبدیل می شود و باعث می شود اجسام روبه روی آن ها سقوط کنند.

محمد قاسمی بادی از بادرود کاشان - چهارم دبیرستان
برنده 50 هزار تومان
توضیح عکس: خمیدگی نور با انداختن نور لیزر از حفره ای که آب از آن بیرون می ریزد. نور لیزر در باریکه ی آب به طور متوالی شکسته می شود(زاویه آن از زاویه حد بیشتر است و دوباره بازتاب می شود) و به نظر خمیده شده و به انگشت من بر خورد می کند.
.jpg)
سید مرتضی موسوی از تهران - سوم دبیرستان
برنده 50 هزار تومان
توضیح عکس: آپارتمان دافعه، حلقه های آهنربا که روی هم بدون هیچ پایه ای قرار گرفته اند و تنها ستون نگهدارنده آنها نیروی مغناطیسی است و ماژیک درون آن فقط جهت پراکنده نشدن آهنرباها است.
.jpg)
زینب سعید از کرمان - چهارم دبیرستان
برنده 50 هزار تومان
توضیح عکس: دو انعکاس از یک عدسی. سطح بالایی عدسی در نقش یک آینه محدب عمل کرده و تصویری کوچکتر و مستقیم از پنجره به وجود آورده است. سطح زیری عدسی نیز مانند یک آینه مقعر عمل کرده و تصویری مستقیم و کوچکتر از پنجره تشکیل داده است.
مهدی نصرت پور از ایلام - سوم دبیرستان
برنده 50 هزار تومان
توضیح عکس: دو پدیده فیزیکی در مورد نور در یک عکس. تصویر لیوانی که بر روی آینه قرار گرفته است به دلیل بازتاب نور است و لیوان پراز آب که ته آن به دلیل شکست نور از ارتفاع پایین معلوم است.
پویان شفیعی از اصفهان - چهارم دبیرستان
برنده 50 هزار تومان
توضیح عکس: نور در هنگام برخورد با یک لیوان پر از آب در یک نقطه متمرکز می شود و لیوان آ ب مانند یک عدسی محدب عمل می نماید.
احسان عابدی ارانی از نجف آباد- چهارم دبیرستان
برنده 50 هزار تومان
توضیح عکس: زیبابین نور را در جهات مختلف به طور مستقیم بازتاب می دهد و تصاویر زیبا شبیه به هم را به صورت قرینه به وجود می آورد.
محمد رضا معینی
برنده 50 هزار تومان
توضیح عکس: به دام انداختن نور، عکس مربوط به طرح ساده از بازتابش کلی آب درون باریکه ای از آب جاری می باشد. اساس کار به این صورت است که نور لامپ جاسازی شده در پشت محفظه ی آب، داخل آن (محفظه) را روشن کرده و با خروج باریکه ی آب از سوراخ جلوی محفظه نور نیز از این سوراخ خارج می شود ولی در برخورد با دیواره ی باریکه در درون باریکه بازتاب کلی می شود. بازتاب های کلی متوالی که در دیواره ی باریکه مشخص اند نور را در امتداد مسیر باریکه منتقل کرده و در فضای تاریک آزمایشگاه لکه ای نورانی در محل به زمین رسیدن باریکه آب دیده خواهد شد. در این محل دیگر بازتابش کلی انجام نشده و نور به دام افتاده از آب خارج می شود.
فائزه مجتهدی از همدان - سوم دبیرستان
برنده 50 هزار تومان
توضیح عکس: این عکس فشار ناشی از دست را که بر سطح پتو وارد شده است به خوبی نشان می دهد. اثر دست به دلیل روشن تر دیده می شود که پرزهای پتو به طور منظم در یک جهت قرار گرفته اند و پرتوهای نور را به طور منظم در یک جهت پراکنده می کنند.